
✅ در این جلسه که بنا بر مطالبه دکتر مالکی از رئیس جمهور مبنی بر عدم توجه دولت به استفاده از ظرفیت نیروهای توانمند استان سیستان و بلوچستان و لزوم تشکیل جلسه با معاون اول برگزار شد، علاوه بر طرح این مسأله، نکات مهمی هم در خصوص مسائل مهم کشوری و منطقهای و همچنین مشکلات فعلی استان و شهر زاهدان مطرح گردید، که در نهایت بنا بر بررسیها و تبادل نظر صورت گرفته، کلیه موارد مورد توافق و پیگیری دکتر مخبر قرار گرفت.
✅ اولین نکته، گلایه و مطالبه جدی دکتر مالکی از دولت در خصوص عدم توجه و استفاده دولت از ظرفیت نیروهای توانمند و نجیب استان سیستان و بلوچستان در بدنه دولت بود.
🟢 نماینده زاهدان با اشاره به میزان مشارکت چشمگیر مردم استان سیستان و بلوچستان در انتخابات و رأی بالایی که اقوام برومند سیستانی و بلوچ به آیت الله رئیسی دادند گفت: مردم نجیب استان با حماسه ای که در انتخابات ریاستجمهوری بر اساس علاقه و شناخت دقیق خود نسبت به آیتالله رئیسی، رقم زدند انتظار داشتند در دولت ایشان بر خلاف رویه دولت های گذشته، نگاه متفاوتی به استفاده ظرفیت نیروهای توانمند، نجیب و انقلابی استان در ارکان مختلف اجرایی کشور صورت پذیرد، که متأسفانه این مهم محقق نشد.
🟢 مالکی افزود: مردم سیستان و بلوچستان در اعتقاد و التزام به نظام مقدس جمهوری اسلامی تا کنون هرچه داشتهاند در طبق اخلاص تقدیم نموده اند، اما شایسته نیست که اینگونه در بهرهمندی نظام از توانایی و همت نخبگان و جوانان این منطقه مورد بیمهری قرارگیرند.
✅ دومین موضوع: پرداخت حقوق بازنشستگان محترم آموزش و پرورش بود که به صورت گزینشی به برخی استانها پرداخت کرده اند ولی بقیه استانها از جمله سیستان و بلوچستان پرداخت نشده است.
✅ ایشان همچنین بحث طرح رتبه بندی معلمان را مطرح کردند.
🟢 مالکی در این خصوص با اشاره به طرح اولیه دولت و قول مساعد مجلس برای تصویب آن، ضمن انتقاد از گزارش آقای میرکاظمی، رئیس سازمان برنامه و بودجه که در نهایت منجر به اختصاص رقم محدودی برای اجرای طرح شد، عنوان کرد: متأسفانه اختصاص این رقم محدود، کل طرح را تحت شعاع قرار خواهد داد. بر این اساس تأکید شد که جناب آقای مخبر به رئیس محترم سازمان برنامه و بودجه گوشزد کنند که هرگونه خدشه به طرح رتبه بندی معلمان، توهین به خانواده بزرگ آموزش و پرورش است.
✅ در ادامه دکتر مالکی به مهمترین مشکل استان سیستان و بلوچستان یعنی مسئله آب اشاره کرد و افزود: در حال حاضر تنها راه نجات استان، انتقال آب از دریای عمان به سیستان و بلوچستان است که باید هرچه سریعتر صورت پذیرد، اما متأسفانه پیگیریها نشان میدهد که وزارت صمت، شتاب و جدیت لازم را در به نتیجه رساندن این طرح ندارد و لازم است از جانب معاون اول رئیس جمهور تأکید و پیگیری لازم در این خصوص صورت گیرد.
✅ عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی همچنین با اشاره به اینکه سیستان و بلوچستان بهشت معادن کشور است، گفت: در حوزه معادن، وزارت صمت هیچ سیاست واحدی ندارد و این امر باعث شده این ثروت ملی و سرمایه استانی به صورت پراکنده و بعضاً بر اساس رانت واگذار شود. لذا تأکید میگردد که معاون اول رئیس جمهور دستور لازم را در خصوص اهتمام وزارت صمت نسبت به اتخاذ سیاست واحد با مشارکت مردم استان صادر نمایند، به طوریکه مردم منطقه با بهرهمندی از سهام شرکتهای سرمایهگذار در معادن استان، در منافع حاصل از استخراج این معادن سهیم باشند.
✅ مسأله مهم دیگر، اتفاقات اخیر در نوار مرز شرقی و درگیری میان طالبان و نیروهای مرزبانی جمهوری اسلامی ایران بود. دکتر مالکی ضمن تقدیر و تشکر از ارتش جمهوری اسلامی ایران، مرزبانی و سپاه پاسداران که پاسخ مناسبی به تحرکات نابخردانه طالبان دادند، تأکید کرد: این اتفاق نشان داد که ما باید موضوع طالبان را در نزدیکی مرزهای شرقی کشور جدی بگیریم و اینکه گفته میشود با یک عذرخواهی ساده طالبان، مسأله حل و فصل شده است، یک ساده اندیشی است.
🟢 عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی با اشاره به اینکه باید تدابیر جدی برای جلوگیری از تکرار این حادثه اتخاذ شود، افزود: لازم است موضوع فنس کشی در نقطه صفر مرزی در اسرع وقت انجام و دیپلماسی فعالتری در مقابل این اقدامات طالبان به کار گرفته شود.
✅ موضوع پایانی که از سوی دکتر مالکی در دیدار با معاون اول رئیس جمهور مطرح شد، بحث پتروشیمی زاهدان بود. مالکی با اشاره به اقدامات و پیگیری های خوب استاندار سابق سیستان و بلوچستان و معاون عمرانی در خصوص این طرح گفت: در زمینه پروژه بزرگ پتروشیمی زاهدان که ظرفیت اشتغالزایی بسیار زیادی را در استان به ارمغان خواهد آورد، همه ملزومات تا حد قابل قبولی آماده شده و درحال حاضر بحث تأمین خوراک و مواد اولیه آن بین وزارت نفت و وزارت دفاع مطرح است و مقرر شد آقای مخبر تأکیدات لازم را جهت اقدام وزارت نفت در تسریع این پروژه صورت دهند.